Stränder på Ko Lanta Island - Krabi - Thailand.

  Svenska Thai English  
 
Stränder på Ko Lanta

Ko Lanta´s stränder

Den här sidan har en kort beskrivning av stränderna på Ko Lanta. Boendeformerna som är tillgängliga varierar lite, det gör också strändernas egenskaper som t.ex. vattendjup. Välj den strand som du är intresserad av och klicka på fotot för mer detaljer.


Ko Lanta Yai är en lång smal ö. Färjan går från den nordligaste delen av ön som är känd som Saladan ( Saladan Town ).

Att åka ifrån Saladan ner till södra delen av ön tar ungefär en timma och avståndet är ca 30km. Alla nio badstränderna finns på västsidan av ön och ligger utspridda ifrån norr till söder. Östkusten är mycket mer kuperad och täckt av regnskog. Vägen slutar vid nationalparken där Ko Lanta´s berömda fyr ligger.

Nationalparken med dess två bukter och vackra badstränder är väl värt ett besök!

Klong Dao Beach

klong dao beachMed sin tre kilometer långa vita sandstrand och klara grunda vatten var Klong Dao den första stranden att utvecklas på Ko Lanta för över 5 år sedan. Med sina vackra solnedgångar och vackra landskap är det lätt att se varför.

Perfekt trygg simning gör detta till den mest omtyckta stranden för barnfamiljer. Även under högsäsong är den rymlig, allt som behövs är en kort promenad om man vill ha enskildhet.

Badstranden erbjuder ett brett urval av både lyxhotel och familje ägda bungalows, här finns boende för varje budget.

lanta map
 

National Park Beach

Det finnas två badstränder i Ko Lantas nationalpark - Hin Ngam (en vacker stenstrand) och Tanod eller Palm Beach.

Dessa två stränder står på skyddad mark utan några ställen att bo på. Området erbjuder vacker tropisk natur, trekking och fantastiska möjligheter för att få se fåglar och vilda djur.

Ko Lanta´s symbol, fyren som ligger på den sydligaste spetsen av ön ger en fantastisk utsikt, badstranden har en rastplats som gjord för e picknick.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pra Ae eller Long Beach

pra ae long beachEn bit söder om Klong Dao ligger Phra-Ae (även känd som Long Beach ) en vacker halvmåne formad strand nästan 4 km lång. Stranden är inte lika bred och barnvänlig som Klong Dao, vilket gör den perfekt för vuxna simmare.

Resorterna är utspridda främst på den södra och norra sidan, dom flesta besökarna finner Phra-Ae ”övergivet" även under högsäsong

Klong Khong Beach

klong khong beachLite längre söderut ligger Klong Khong, en tre kilometer lång vit sandstrand, med höga palmer och många olika sorters boende. Klong Kong är känt för sina solnedgångar och avslappnade lokalbefolkning. Simning och snorkling finnas nära stranden och vid lågvatten kan man se klippor täckta av korall. Priserna för boende här är i de flesta fall lägre än de norra stränderna, resorterna är för det mesta familjeägda och hemtrevliga.

Klong Nin Beach

klong nin beachSväng till höger efter seven 11 och du kommer till Klong Nin en flera kilometer lång sandstrand med smaragdgrönt vatten. Klong Nin har ett överflöd av tropiska träd och regnskog. Här finns allt från bungalows till exklusiva spa anläggningar.

Bungalow resorts are scattered spaciously along the beach, ranging from simple, inexpensive family bungalows to more upscale pool and spa resorts.

Ba Kan Tieng Beach

kan tieng beachFantastisk simning och en otrolig vit sandstrand ett stenkast nationalparken gör denna lilla strand mycket intresant. Stranden är bara en kilometer lång med några få resorter Ba Kan Tiang kännas mycket privat och undanskymd. Boende spänner från enkla familje bungalows till den enda fem-stjärniga resorten på Ko Lanta.

Sydligare Stränder

Det finns några badstränder på den sydligaste delen av Ko Lanta innan nationalparken. Alla är små med bara några hundra meter sandstrand. Ao Nui och Ao Mai Pai (eller Bamboo beach). är avskiljda och omgivna av höga bergen som är täckta av tropisk regnskog, de skyddas av nationalparken. De dåliga vägarna medför färre turister, men de som tar sig hit belönas en fantastisk flora och fauna. Det finns bara några små ställen att bo på, stränderna erbjuder den perfekta tillflyktsorten.

© Copyright 2008 Koh Lanta Island. All rights reserved.